Αυτή η ρίζα είναι καλή σε οποιαδήποτε μορφή. Το Αφγανιστάν θεωρείται η πατρίδα της. Από εκεί, το καρότο εξαπλώθηκε σταδιακά σε όλο τον κόσμο. Οι αρχαίοι Έλληνες το προίκισαν με ουράνια δύναμη, αποκαλώντας το φρούτο που φέρνει την αγάπη. Τουλάχιστον στη μαγειρική, ίσως δεν υπάρχει προϊόν που να μην ανταποκριθεί στα καρότα. Όταν αποξηραθούν, τα κοκκώδη καρότα αποθηκεύονται ιδανικά χωρίς να καταλαμβάνουν πολύ χώρο και χωρίς να απαιτούν ειδικές συνθήκες. Και όταν έρθουν σε επαφή με το νερό, αποκαθιστούν γρήγορα τις ιδιότητές τους.
Χρήση για
Σούπες, σάλτσες, μαρινάδες, πιάτα με κρέας, πιάτα με πουλερικά και θηράματα.
Γεύση
Γλυκιά
Διατροφική αξία
Υδατάνθρακες (γ/100γ) 49 Λίπη (γ/100γ) 0,5 Πρωτεΐνες (γ/100γ) 9,5 Ενεργειακή αξία (κкал/100γ) 240
Η ταπιόκα διακρίνεται από το γεγονός ότι αυξάνει την ιξώδη του προϊόντος χωρίς να το χρωματίζει. Οι ιδιότητες της ταπιόκας είναι πολύ παρόμοιες με τις ιδιότητες του αμύλου πατάτας. Χρησιμοποιείται σε πολλές συνταγές ψησίματος χωρίς γλουτένη για να βελτιώσει την εμφάνιση του πιάτου ή για να επιτύχει μια χρυσή κρούστα. Η άλεση με πέτρες μας επιτρέπει να διατηρούμε τη φυσική ισορροπημένη σύνθεση των σπόρων, γεγονός που καθιστά δυνατή τη μείωση του γλυκαιμικού δείκτη, ενός σημαντικού δείκτη για όσους ενδιαφέρονται για την υγεία τους.
Βάρος: 300 γρ.
Το λάχανο Πεκίνου ήταν δημοφιλές στην Ευρώπη μόνο στις ασιατικές συνοικίες μέχρι τα μέσα του 20ού αιώνα. Αλλά τις τελευταίες δεκαετίες, έχει φτάσει στην κορυφή της γαστρονομικής δημοτικότητας, συμπεριλαμβανομένης και της Ρωσίας. Η θρεπτική του αξία και η εξαιρετική γεύση διατηρούνται στο αποξηραμένο προϊόν. Από το αποξηραμένο λάχανο Πεκίνου παρασκευάζεται μια νόστιμη κορεατική σούπα σιριαγκόκ, καθώς και εθνικά πιάτα όπως το Ναμπούλ, το Ττίγκε και το Μπαλέ. Συνοδευτικά του αποξηραμένου κινέζικου λάχανου, που βοηθούν να αναδείξει την πλήρη γευστική του δυναμική, είναι το σκόρδο και τα κρεμμύδια.
Χρήση για
Σούπες, σάλτσες, μαρινάδες, πιάτα κρέατος, πουλερικών και θηραμάτων.
Γεύση
Πικάντικη, γλυκιά
Θρεπτική αξία ανά 100 γρ.
Πρωτεΐνες (γ / 100γ)… 26
Λίπη (γ / 100γ)… 3,5
Υδατάνθρακες (γ / 100γ)… 34
Ενεργειακή αξία (kcal / 100γ)… 270
Στον 16ο αιώνα, οι Πορτογάλοι κατακτητές ανακάλυψαν την κανέλα Σρι Λάνκα και έφεραν αυτό το μπαχαρικό στην Ευρώπη τον 16ο και 17ο αιώνα. Η κανέλα Σρι Λάνκα προέρχεται από άγρια δέντρα που φτάνουν σε ύψος έως 10 μέτρα και φύονται στα δάση της Σρι Λάνκα και της Νότιας Ινδίας. Αυτό το μπαχαρικό παρασκευάζεται από τον πιο λεπτό εσωτερικό φλοιό, ο οποίος κόβεται από τριών ετών βλαστούς.
Η αυθεντική κανέλα Σρι Λάνκα είναι ένα έντονα αρωματικό και γευστικά εξαιρετικό μπαχαρικό. Όποιος έχει δοκιμάσει ποτέ αυτή την κανέλα γνωρίζει καλά τις διαφορετικές γευστικές ποιότητες που μπορεί να έχει αυτό το μπαχαρικό.
Καρβοhydrates (g / 100 g): 4,0
Λίπος (g / 100 g): 3,0
Πρωτεΐνη (g / 100 g): 28
Θερμίδες (kcal): 160
Ελάχιστη διάρκεια ζωής: 18 μήνες
Καθαρό βάρος (g): 30
Ένα στεφάνι από κοτσάνια και κλαδιά άνηθου στην Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία απονεμόταν στους διακεκριμένους μονομάχους. Χρησιμοποιείται για την παρασκευή σαλατών, ορεκτικών, σούπας, πιάτων δεύτερου γεύματος.
Χρησιμοποιείται για
Ζεστές και κρύες σάλτσες, σούπες, πιάτα κρέατος, πιάτα πουλερικών, πιάτα ψαριών, πιάτα αυγών, καθώς και για τουρσί.
Γεύση
Πικρό χόρτο
Διατροφική αξία ανά 100 γρ.
Πρωτεΐνες (γ / 100γρ)… 16
Λίπη (γ / 100γρ)… 15
Υδατάνθρακες (γ / 100γρ)… 12
Ενεργειακή αξία (kcal / 100γρ)… 250
Το σουβλάκι θεωρείται πιάτο της καυκάσιας κουζίνας, και το όνομά του προέρχεται από την τουρκική λέξη "σισί" - σούβλα. Έτσι, το "κεμπάπ" με την κυριολεκτική έννοια είναι ένα πιάτο τηγανισμένο σε σούβλα. Η σύνθεση του καρυκεύματος για μπάρμπεκιου περιλαμβάνει μόνο φυσικά συστατικά, που θα δώσουν μια μοναδική πικάντικη γεύση και άρωμα στο μπάρμπεκιου. Χρησιμοποιήστε το καρύκευμα για να ετοιμάσετε τη μαρινάδα, και ως επικάλυψη για μπάρμπεκιου, γκριλ και κρέας που μαγειρεύεται στο σπίτι: σε τηγάνι, στον φούρνο και στο φούρνο μικροκυμάτων.
Συστατικά
Θαλασσινό αλάτι, κόλιανδρος, ζίρα, αλεσμένη κόκκινη πάπρικα, μουστάρδα (σπόρος), μαύρο πιπέρι, αποξηραμένο σκόρδο, αποξηραμένες ντομάτες, κόκκινη καυτερή πιπεριά.
Χρήση για
Χρησιμοποιήστε το καρύκευμα για να ετοιμάσετε τη μαρινάδα, και ως επικάλυψη για μπάρμπεκιου, γκριλ και κρέας που μαγειρεύεται στο σπίτι: σε τηγάνι, στον φούρνο και στο φούρνο μικροκυμάτων.
Διατροφική αξία ανά 100 γρ.
Πρωτεΐνες (γ / 100γρ)… 34,0
Λίπη (γ / 100γρ)… 5,9
Υδατάνθρακες (γ / 100γρ)… 10,6
Ενεργειακή αξία (kcal / 100γρ)… 232
Το σουσάμι, γνωστό και ως σουσάμι, ήρθε στην Ευρώπη από την Αφρική. Οι μαύροι σπόροι είναι πιο πολύτιμοι από τους λευκούς ή καφέ σπόρους. Είναι πλούσιοι σε ρετινόλη, βιταμίνες B και E, ελαϊκό και λινελαϊκό οξύ. Το σουσάμι αναγνωρίζεται ως ένα από τα πιο αποτελεσματικά προϊόντα που μπορούν να επιβραδύνουν τη γήρανση των κυττάρων στο ανθρώπινο σώμα. Οι μαύροι σπόροι σουσαμιού προστίθενται σε σαλάτες, καρυκεύονται με πιάτα από ρόκα, μάραθο, ψάρι. Η ευχάριστη πικάντικη γεύση αυτών των σπόρων τους επιτρέπει να χρησιμοποιούνται με επιτυχία στην αρτοποιία και στην παρασκευή κοζινάκι. Το μαύρο σουσάμι είναι απαραίτητο για την παρασκευή σούσι.
Χρήση
Χρήση για την προετοιμασία όλων των τύπων αρτοσκευασμάτων και γλυκών, φρούτων, ζεστών ροφημάτων και πικάντικων πιάτων της ανατολικής κουζίνας.
Γεύση
Στυφή γεύση, ελαφρώς πικρή.
Διατροφική αξία ανά 100 γρ.
Πρωτεΐνες (γ / 100γρ)… 19,0
Λίπη (γ / 100γρ)… 49,0
Υδατάνθρακες (γ / 100γρ)… 12,0
Ενεργειακή αξία (kcal / 100γρ)… 570
Το σουβλάκι θεωρείται πιάτο της καυκάσιας κουζίνας, και το όνομά του προέρχεται από την τουρκική λέξη "σισί" - σούβλα. Έτσι, το "κεμπάπ" με την κυριολεκτική έννοια είναι ένα πιάτο τηγανισμένο σε σούβλα. Η σύνθεση του μπαχαρικού για μπάρμπεκιου "Βασιλικό μπαχαρικό" περιλαμβάνει μόνο φυσικά συστατικά, τα οποία θα δώσουν μια μοναδική πικάντικη γεύση και άρωμα στο μπάρμπεκιου. Χρησιμοποιήστε το μπαχαρικό για να ετοιμάσετε τη μαρινάδα και ως επικάλυψη για μπάρμπεκιου, ψητό και κρέας που μαγειρεύεται στο σπίτι: σε τηγάνι, στο φούρνο και στο μικροκύματα.
Χρήση
Χρησιμοποιήστε το μπαχαρικό για να ετοιμάσετε τη μαρινάδα και ως επικάλυψη για μπάρμπεκιου, ψητό και κρέας που μαγειρεύεται στο σπίτι: σε τηγάνι, στο φούρνο και στο μικροκύματα.
Γεύση
Δίνει μέτρια πικάντικη γεύση.
Συστατικά
Θαλασσινό αλάτι, αλεσμένη κόκκινη πάπρικα, θρυμματισμένος κόλιανδρος, σπόροι μουστάρδας, ζίρα, μαύρο θρυμματισμένο πιπέρι, φέτες κόκκινης καυτερής πιπεριάς, αποξηραμένο σκόρδο, αποξηραμένες ντομάτες.
Διατροφική αξία ανά 100 γρ.
Πρωτεΐνες (γ / 100γ)… 9,0
Λίπη (γ / 100γ)… 9,0
Υδατάνθρακες (γ / 100γ)… 27
Ενεργειακή αξία (kcal / 100γ)… 229
Οι λωρίδες αποξηραμένων καρότων είναι μια εξαιρετική βοήθεια για όσους δεν έχουν πολύ χρόνο να μαγειρέψουν. Αν αυτό το προϊόν είναι διαθέσιμο, η ταχύτητα μαγειρέματος ενός πιάτου θα αυξηθεί σημαντικά. Μετά από όλα, οι ρίζες δεν χρειάζεται να πλυθούν, να καθαριστούν, να τριφτούν ή να κοπούν. Αρκεί να βυθίσετε τις λωρίδες καρότου σε ένα υγρό. Αποκαθιστώντας τις σε γάλα, μετατρέπονται σε μια νόστιμη γέμιση πίτας ή βάση για μια βιταμινώδη σαλάτα. Μπορεί να προστεθεί σε τηγανητά, σε ζωμούς και σε κυρίως πιάτα.
Χρήση για
Σούπες, σάλτσες, μαρινάδες, πιάτα με κρέας, πιάτα με πουλερικά και θηράματα.
Γεύση
Γλυκιά
Διατροφική αξία ανά 100 γρ.
Πρωτεΐνες (γ / 100γ)… 9,5
Λίπη (γ / 100γ)… 0,5
Υδατάνθρακες (γ / 100γ)… 49
Ενεργειακή αξία (kcal / 100γ)… 240
Αυτή η μούρο της σολανώδους οικογένειας ήρθε στην Ευρώπη από την Περσία και λόγω των δυσκολιών στη μετάφραση, συχνά ονομαζόταν τρελό μήλο. Η μελιτζάνα ήρθε στη Ρωσία από τον Καύκασο, γι' αυτό και είχε το παρατσούκλι "Αρμενικό αγγούρι" για πολύ καιρό. Η σωστά αποξηραμένη μελιτζάνα έχει έντονο άρωμα και γεύση μανιταριών. Αυτή η χαρακτηριστική ιδιότητα την καθιστά αναπόσπαστο συστατικό σε πιάτα με μαγειρεμένα λαχανικά ή σε οποιοδήποτε ψητό.
Χρήση για
Σούπες, σάλτσες, μαρινάδες, πιάτα από κρέας, πουλερικά και πιάτα από θηράματα.
Γεύση
Πικάντικη, πικρή, πικάντικη
Διατροφική αξία ανά 100 γρ.
Πρωτεΐνες (γ / 100γ)… 11
Λίπη (γ / 100γ)… 1,0
Υδατάνθρακες (γ / 100γ)… 43
Ενεργειακή αξία (kcal / 100γ)… 230
Οι Μεξικανοί πιστεύουν ότι η πιπεριά βοηθά το μυαλό τους να γίνει πιο φωτεινό, λένε ότι τρώγοντας πιπεριά μπορείς να νιώσεις το κεφάλι σου ξεχωριστά από το σώμα. Θρυμματισμένη κόκκινη πιπεριά (Χιλή) - έχει όλες τις ιδιότητες και τη γεύση της καυτερής πιπεριάς, αλλά είναι πολύ πιο βολική στη χρήση λόγω της λεπτής της κοκκοποίησης.
Χρήση για
Σαλάτες, σάλτσες, σούπες, πιάτα με κρέας, πιάτα με πουλερικά, ζυμαρικά, ρύζι, πιάτα με ψάρι, λαχανικά.
Γεύση
Καυτερή και πικάντικη
Διατροφική αξία ανά 100 γρ.
Πρωτεΐνες (γ / 100γ)… 13
Λίπη (γ / 100γ)… 14
Υδατάνθρακες (γ / 100γ)… 15
Ενεργειακή αξία (kcal / 100γ)… 240